Agri-SolarClean | Industriële reiniging zonnepanelen

SPECIALIST IN REINIGING ZONNEPANELEN

WERKWIJZE AGRI-SOLARCLEAN

PV-installaties worden intens blootgesteld aan omgevingsvervuiling en verschillende weersinvloeden. Hierdoor ontstaan aanhechtingen zoals algen, mos, stofdeeltjes, vogelpoep en fijnstof. Dit leidt tot vermindering van het rendement en levensduur van een PV-installatie.

Veelal lijken de zonnepanelen in de agrarische sector nog maar een lichte verontreiniging te hebben maar uit diverse onafhankelijke onderzoeken blijkt dat al snel een verlies van meer dan 10% van de opbrengst ontstaat. Deze vuilafzetting zal ook niet door een zware regenbui verdwijnen.

Daarom is het raadzaam om minimaal 1x per 2 jaar en bij ernstige vervuiling 1 x per jaar uw panelen professioneel te laten reinigen met osmosewater.


Agri Solarclean maakt een vrijblijvende offerte voor de reiniging van de betreffende PV-installatie rekening houdend met de hoeveelheid zonnepalen of vierkante meters en het aantal velden of dakvlakken en hun bereikbaarheid. Na goedkeuring wordt er een termijn besproken wanneer de reinigingswerkzaamheden zullen plaatsvinden.

Doormiddel van de hoogwerker wordt de reinigingsrobot op de PV-installaties geplaatst met een maximale dakhellingshoek van 25 graden en kan dan gelijk aan het schoonmaken beginnen. De twee zachte krasvrije nylon borstels van de robot worden continu besproeid met 900 liter verwarmd osmosewater per uur voor een optimaal reinigings-resultaat.

Na beëindiging van de reinigingswerkzaamheden kunt u profiteren van de extra energie opbrengst.


Voor vele is de ultieme vraag wanneer de zonnepanelen gereinigd moeten worden. Dit is voor iedere situatie anders omdat er meerdere factoren mee spelen, zoals het gebruik van eventuele subsidies en de hoogte hiervan en sterkte van vervuiling. Een goede indicatie is het begin vermogen van de totale installatie te vergelijken met de werkelijke opbrengst.

Uit diverse onafhankelijke onderzoeken blijkt dat het zich al loont om minimaal 1x per jaar bij stallen en daken in het buitengebied te reinigen.

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo: Blok56.nl
Email: info@blok56.nl
Telefoon: +31 (0) 495 623 646
Scroll naar top