Agri-SolarClean | Industriële reiniging zonnepanelen

SPECIALIST IN REINIGING ZONNEPANELEN

WERKWIJZE AGRI-SOLARCLEAN

PV-installaties worden intens blootgesteld aan omgevingsvervuiling en verschillende weersinvloeden. Hierdoor ontstaan aanhechtingen zoals algen, mos, stofdeeltjes, vogelspoep en fijnstof. Dit leidt tot vermindering van het rendement en levensduur van een PV-installatie.

Veelal lijken de zonnepanelen nog maar een lichte verontreiniging te hebben maar uit diverse onafhankelijke onderzoeken blijkt dat al snel een verlies van meer dan 10% van de opbrengst ontstaat. Vooral dakhellingen tot 25 graden  zijn extra gevoelig voor vervuiling die ontstaat bij de randen van een zonnepaneel. Deze vuilafzetting zal ook niet door een zware regenbui verdwijnen.

De vervuiling heeft invloed op het totale rendement van het zonnepaneel en vooral bij panelen die verticaal zijn gemonteerd. Daarom is het raadzaam om minimaal 1x per jaar en bij ernstige vervuiling 2x per jaar uw panelen professioneel te laten reinigen met osmosewater.


Agri Solarclean maakt een offerte voor de reiniging van de betreffende PV-installatie rekening houdend met de hoeveelheid zonnepalen of vierkante meters en het aantal velden of dakvlakken en hun bereikbaarheid. Na goedkeuring wordt er een termijn besproken wanneer de reinigingswerkzaamheden zullen plaatsvinden.

Omdat wij indien gewenst autonoom kunnen werken zullen wij gelijk kunnen beginnen met onze werkzaamheden. Wij hoeven dus autonome reiniging niet in uw bedrijfsruimtes te komen voor water of stroom. Het enige waar U als klant voor moet zorgen is dat de installatie uitgeschakeld is, dit om mogelijke onveilige situaties te voorkomen van lekspanningen van de PV-installatie.

Doormiddel van de hoogwerker wordt de reinigingsrobot op de PV-installaties geplaatst met een maximale dakhellingshoek van 30 graden en kan dan gelijk aan het schoonmaken beginnen. De twee zachte krasvrije nylon borstels van de robot worden continu besproeid met verwarmd osmosewater voor een optimaal reinigings-resultaat.

Wij gebruiken geen chemische producten maar osmosewater dat vrij is van o.a. kalk, chloor, bacterie, en mineralen. Het osmosewater doet de vervuiling loslaten en van de panelen spoelen.

Na beëindiging van de reinigingswerkzaamheden kunt U weer de installatie inschakelen en profiteren van de extra energie opbrengst en het financiële voordeel.


Voor vele is de ultieme vraag wanneer de zonnepanelen gereinigd moeten worden. Dit is voor iedere situatie anders omdat er meerdere factoren mee spelen, zoals het gebruik van eventuele subsidies en de hoogte hiervan en sterkte van vervuiling. Een goede indicatie is het begin vermogen van de totale installatie te vergelijken met de werkelijke opbrengst.

Uit diverse onafhankelijke onderzoeken blijkt dat het zich al loont om minimaal 1x per jaar bij stallen en daken in buitengebieden en bij drukke verkeerswegen te reinigen. In deze gebieden vind veel fijnstof en ammoniak afzetting plaats op de zonnepanelen.

Indien U nog meer voordeel wenst te behalen, dan is het mogelijk om samen met andere ondernemers in U nabijheid een afspraak te maken om collectief te laten reinigen.

 

Wij verhuren onze 4×4 hoogwerker indien deze niet nodig is voor reinigingswerkzaamheden ook per uur of dagdeel inclusief chauffeur voor overige werkzaamheden. De vrachtwagen heeft maar een beperkte afstempel-breedte nodig van 3 meter totaal.

Wij kunnen 2 personen incl. materieel met een maximum van 220Kg brengen tot een werkhoogte van 20 meter of een zijdelings bereik van 14 meter vanaf de middenas van de vrachtwagen.

Verder is de vrachtwagen voorzien van een eigen stroomvoorziening van 230 en 400 Volt.

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo: Blok56.nl
Email: info@blok56.nl
Telefoon: +31 (0) 495 623 646
Scroll naar top