Het vakblad voor de varkenshouderij Pigbusiness en Stal & Akker heeft een artikel gemaakt over de werkzaamheden van Agri-Solarclean.

https://www.pigbusiness.nl/artikel/392181-schoonmaken-zonnepanelen-zorgt-voor-behoud-rendement/

Schoonmaken zonnepanelen zorgt voor behoud rendement

Zonnepanelen moeten eens in de twee jaar gereinigd worden om het rendement te behouden. Het reinigen van de grote oppervlakte aan zonnepanelen op menig dak van varkenshouders is nagenoeg onmogelijk om met de hand en een sopje te doen. Gespecialiseerde machines zijn veel efficiënter. John Bongaerts werd afgelopen jaar door corona gedwongen om een nieuwe onderneming te starten en dat werd het schoonmaken van zonnepanelen onder de naam Agri-Solarclean met zelf doorontwikkelde machines.

John Bongaerts: „Toen ik vorig jaar april thuis kwam te zitten, zei een kennis van mij met een lach: ‘Dan ga je toch zonnepanelen wassen, want die liggen er genoeg en de meeste zijn wel toe aan een wasbeurt’. En dat klopte ook. We zitten in Ospel op de grens van Limburg en Brabant midden in het gebied met de vele varkenshouderijen en kippenstallen. En zo werd een grap na veel onderzoeken, testen en kostencalculaties werkelijkheid.”

Door onderzoek en gesprekken met potentiële klanten kwam Bongaerts tot de conclusie dat niet iedere aanbieder elk zonnepaneel kon schoonmaken en men soms zelf niet de beschikking had van het benodigde materieel om efficiënt en overal te kunnen werken. „Voor de regio Zuid-Nederland zijn wij dan ook de enige die met een combinatie werkt die vrijwel alle PV-installaties aankan en werken wij met onderscheidende en zelf doorontwikkelde machines en materialen’, claimt de ondernemer.

Voor het reinigen van zonnepanelen hoeft Bongaerts voor water of stroom niet in de stallen of bedrijfsgebouwen te komen : „Stel je voor dat de reiniger te veel ampère van je stroomgroep vraagt en daardoor de zekering omgaat en je het proces in de stal verstoort. Als agrarisch ondernemer wil je je ook niet druk hoeven te maken of de zonnepaneelreiniger eventueel al bij een andere stal binnen is geweest, waar misschien een ziekte onder de dieren heerst en deze mee je stal in brengt. Door deze manier van werken ontlasten en ontzorgen we de boer echt.”

 

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo: Blok56.nl
Email: info@blok56.nl
Telefoon: +31 (0) 495 623 646
Scroll naar top