Wanneer zonnepanelen reinigen?
Wanneer zonnepanelen reinigen?
Wanneer zonnepanelen reinigen?

Voor vele is de ultieme vraag wanneer moet ik reinigen, dit is voor iedere situatie anders indien er meerdere factoren mee spelen zoals het gebruik van eventuele subsidie en de hoogte hiervan en sterkte van vervuiling. Een goede indicatie is het begin vermogen van de totale installatie te vergelijken met de werkelijke opbrengst. Tevens kunt U proefondervindelijk enkel panelen die één string vormen of aangesloten zijn op een optimizer voorzichtig met een schoonmaakdweil tijdelijk zuiver maken met regenwater. Hierin kunt U de verschillen in opbrengst vergelijken met nog niet gereinigde panelen van andere strings of voorzien van optimizers. Ook al lijken de zonnepanelen schoon veelal blijkt uit diverse onafhankelijke onderzoeken dat het zich al loont om 1x per jaar bij stallen en daken in buitengebieden en bij drukke verkeerswegen te reinigen omdat hier veel fijnstof en ammoniak afzettingen plaats vind en dit ook niet met een stevige regenbui zal verdwijnen.

 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het reinigen van uw PV-installatie dan kunt U op onze website een vrijblijvende offerte aanvragen.

OFFERTE AANVRAGEN

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo: Blok56.nl
Email: info@blok56.nl
Telefoon: +31 (0) 495 623 646
Scroll naar top