Waarom zonnepanelen reinigen?

PV-installaties worden intens blootgesteld aan omgevingsvervuiling en verschillende weersinvloeden hierdoor ontstaat aanhechtingen van vuil, stofdeeltjes, uitwerpselen van vogels en fijnstof, dit leidt tot vermindering van het rendement van een PV installatie. Veelal lijken de zonnepanelen nog maar een lichte verontreiniging te hebben maar door diverse onafhankelijke onderzoeken blijkt dat al snel een verlies van >10% van de opbrengst ontstaat.

Dit komt vooral bij dakhellingen tot ongeveer 25 graden voor indien hier sneller een vuilafzetting ontstaat bij de randen en deze ook niet met een zware regenbui zullen verdwijnen, ook al is het paneel voorzien van een coating. Deze vervuiling heeft invloed op het totale rendement van het zonnepaneel. Dit zien we vooral terug bij panelen die verticaal zijn gemonteerd. Daarom is het raadzaam om minimaal 1x en bij ernstige vervuiling 2x per jaar uw panelen professioneel te laten reinigen met osmosewater.

OFFERTE AANVRAGEN

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo: Blok56.nl
Email: info@blok56.nl
Telefoon: +31 (0) 495 623 646
Scroll naar top